Att blanda i kokta röda linser i smeten är ett smart sätt för att göra pannkakorna mer proteinrika, och jag lovar att ingen märker något. Använder du bovete istället för vetemjöl blir de glutenfria. Jag försöker minska mina mejeriprodukter och tog hälften komjölk och hälften havremjölk.
Recept:
1,5 dl kokta mixade röda linser
3 ägg
6 dl mjölkdryck (havremjölk eller komjölk eller lite av varje!)
3 dl vetemjöl (eller bovetemjöl)
1 tsk salt
smör eller olja att steka i
Gör så här:
Koka linser enligt instruktionerna på förpackningen. Mixa till en smet och låt svalna. Häll upp mjölkdrycken i stor bunke och blanda i linserna. Häll i mjöl och salt och vispa till en jämn smet. Knäck i äggen ett och ett och blanda väl. Låt smeten stå en liten stund och svälla.
Häll olja eller smör i en stekpanna och stek pannkakorna ca 3 minuter på varje sida.
Sen serveringen då.. barnen ville äta dem såhär:
Medan jag stekte brysselkål, grönkål, lite paprika och morötter, smaksatt med vitlök och chili! Riven ost på toppen!
Supergott, nyttigt och enkelt!