Kardemummakaka i bakform från Skultuna

Kardemummakaka i bakform från Skultuna

Ingredienser:

100 gram smör eller margarin

3 dl socker

1,5 msk shiafrön + 2 msk vatten

2 tsk bikarbonat

1 msk grovt stött kardemumma

5 dl vetemjöl

3 dl mjölk (havremjölk eller komjölk eller en blandning)

1/2 dl kokosflingor eller ströbröd

Bakform från Skultuna

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda shiafröna med vattnet och låt stå i ca 10 minuter, det ska bli som en gelé. Stöt kardemumman så att den blir grovmalen. Blanda vetemjöl med bikarbonaten.

Smält smöret och vispa poröst med socker och kardemumma. Blanda i shiablandningen och mjölken och sist mjölblandningen. 

Smörj en bakform med smör eller olja och "bröa" med kokosflingor eller ströbröd och häll smeten i formen. Grädda i ca 40 minuter, låt vila i en kvart och servera med grädde och bär! 

Njuuuut!

Kardemummakaka med bär och grädde